
1- HAREKETLİ PROTEZ:
Dişsiz alt çeneye veya üst çeneye ikişer implant (toplam dört) yerlestirip en az 4-6 hafta bekledikten sonra yeni alt ve üst damaklar hazırlayarak implantlar proteze bağlanır. Bu protezleri hasta istediği zaman kendisi çikartabilir. Overdenture adı verilen bu tip protezler görünüs ve hacim olarak tam damaklar gibidirler, ancak implantlardan destek aldiklari için yemek yerken yerinden çikmak gibi bir problemi ortadan kaldirirlar ve sabit diş gibi davranirlar. Eğer hasta üst çene protezinizin vakumundan memnun ise, sadece alt çene uygulamasi da yeterli olabilir ki daha ekonomik bir çözüm alternatifi olarak degerlendirebilir.
Alt çenede hiç dişi bulunmayan vakalarda “hemen implant” uygulaması: dört adet implantın yerleştirilmesini takiben aynı seansta mevcut alt çene “total protez”e implantların bağlanması ile çiğneme fonksiyonuna başlanmasını içerir. Tek seansta gerçekleştirilebilen bu uygulama için hastanın mevcut ve iyi durumda bir alt çene protezinin bulunması gereklidir. Yok ise protez imali için ilave bir sürece ihtiyaç vardır.
2-SABİT PROTEZ:
Sadece tek bir dişsiz çenede sabit köprü yapmak için 6 adet implant yerlestirerek 6 hafta sonra ölçü alarak iki hafta içersinde 14 adet sabit disli köprü protezi uygulanır.
Hiç dişi bulunmayan vakalarda 4 adet “hemen implant” ile “hemen yükleme” uygulanan sabit protez: dört adet implantın yerleştirilmesini takiben aynı seansta mevcut alt çene “total protezine implantların sabit bir şekilde bağlanması ile çiğneme fonksiyonuna başlanmasını içerir. Tek seansta gerçekleştirilebilen bu uygulama için hastanın mevcut bir alt çene protezinin bulunması gereklidir. Modifiye edilmiş tam damak ile geçen altı haftalık bir iyileşme süresinin sonunda asıl sabit protez üretilir.
Özetle, implant tedavilerinde gelinen son noktada yüzey özellikleri geliştirilmiş implantlar, navigasyon yöntemleri ile hemen implant ve hemen yükleme uygulamaları altında